Kukoricás makaróni sült spárgával recept

Kukoricás makaróni sült spárgával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1352

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kukoricalisztből készült száraztészta a búzalisztből gyúrtnak az ízletes, sikérmentes változata.

4 személyre

  • 0.25 csésze dióbél
  • 70 dkg 2,5 cm-es darabokra vágott spárga
  • 1.5 csésze konzerv morzsolt csemegekukorica
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg kukoricalisztből készült száraztészta pl. makaróni
  • 0.25 csésze reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg lágy szétmorzsolt kecskesajt
  • 2 evőkanál összevágott petrezselyemzöld
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál bors

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 °C- ra. Pirítsuk a dióbelet 7 percig, hogy illatosra és ropogósra süljön. Kapcsoljuk a sütőt 230 °C- ra. Ha a dió kihűlt,vágjuk össze.

Egy hőálló edényben keverjük össze a spárgát és a kukoricát az olajjal. Süssük 10 percig a sütőben, hogy a spárga megpuhuljon és megpiruljon.

Közben egy nagy fazékban forraljunk fel vizet, és főzzük ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint. Szűrjük le, de tegyünk félre csészényi főzővizet. Borítsuk a főtt tésztát egy nagy tálba.

Adjuk hozzá a spárgát és a kukoricát, a félretett főzővizet, a parmezánt és a kecskesajtot, valamint a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan forgassuk össze. Tálalás előtt szórjuk a tetejére a pirított diót.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
438 kcal energia, 15 g zsír (ebből 4,95 g telített zsírsav), 17 g fehérje, 66 g szénhidrát, 9,6 g élelmi rost, 15 mg koleszterin, 464 mg nátrium


Kukoricás makaróni sült spárgával recepthez kapcsolódó receptek

Kukoricás makaróni sült spárgával

Kukoricás makaróni sült spárgával

A kukoricalisztből készült száraztészta a búzalisztből gyúrtnak az ízletes, sikérmentes változata.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés