Lencsesaláta virslivel

Lencsesaláta virslivel

Lencsesaláta recept - nem csak újévre!

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 csomag lencse
  • 1 kocka Knorr füstölt hús ízesítő kocka
  • 1 db babérlevél
  • 2 pár virsli
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • citromlé
  • 2 evőkanál minőségi fehér bor
  • pici cukor
  • őrölt fehér bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A jól megmosott lencsét legalább 1 órára hideg vízben beáztatjuk, majd a babérlevéllel és a füstölt hús ízesítésű kockával puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük. Közben a megpucolt lila hagymát vékonyan, félkarikára felvágjuk, ízlés szerint cukorral, sóval, fehér borssal és a citromlével összekeverve állni hagyjuk egy kis ideig. A tejfölt a majonézzel, a borssal, a mustárral, pici cukorral, sóval, citromlével és fehérborral összekeverjük. A virslit megfőzzük, kihűtjük, és felkarikázzuk. Amikor a lencse és a virsli is kihűlt, belekeverjük az elkészített mártásba, és hideg helyen érleljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!