Lime-mousse lime-os vaníliás sziruppal recept

Lime-mousse lime-os vaníliás sziruppal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
966

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha a tüll étel lenne, ez lenne!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 rúd vanília
  • 8 evőkanál frissen facsart lime-lé
  • 3 db zselatinlap
  • 2 db nagyobb tojás
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 kiskanál reszelt lime-héj

Elkészítés

Összekeverjük a cukrot és a vizet, beletesszük a hosszában kettévágott vaníliarudat. Közepes lángon addig főzzük, míg sziruppá nem sűrűsödik. A tűzről levéve a vaníliarudat kivesszük, belekeverünk 1 evőkanál limelét, letakarjuk, és hűlni hagyjuk. 1,2 dl-t félreteszünk belőle a tálaláshoz.

A zselatinlapokat összekeverjük 7 evőkanál lime-lével, és 10 percig állni hagyjuk, míg a zselatin meg nem puhul. Hozzáöntjük a lime-sziruphoz, és lassú tűzön forraljuk, míg a zselatin fel nem oldódik. Hőálló edényben kézi mixerrel magas fokozaton felverjük a tojásokat, és óvatosan belekeverjük a meleg lime-lét.

Forrásban lévő víz fölé helyezzük (ügyeljünk, hogy az edény alja ne érjen bele a vízbe!), és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg a közepébe szúrt hőmérő 60 °C-t nem mutat. További 3 percig főzzük, majd az edényt egy jeges vízzel teli lábosba állítjuk, és folyamatosan kevergetve lehűtjük (kb. 3 perc).

A tejszínt habbá verjük, két adagban a mousse-hoz keverjük, majd hozzáadjuk a limehéjat is. Lefedjük, és minimum 6 órára hűtőbe tesszük (egy napnál tovább ne tároljuk!)

Evőkanállal kis tojásokat formálunk a mousse-ból, és a félretett lime-os-vaníliás sziruppal leöntve tálaljuk.


Lime-mousse lime-os vaníliás sziruppal

Lime-mousse lime-os vaníliás sziruppal

Ha a tüll étel lenne, ez lenne!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés