Madártej recept

Madártej
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2981

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karamell nélkül nem ér! Anélkül is jó, de miért ne tetézzük?

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 liter tej
  • 2 db vaníliarúd
  • 3 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 16 dkg cukor + 10 dkg a karamellöntethez
  • csipetnyi só

Elkészítés

A tejet a vaníliarudak kikapart belsejével és a rudakkal együtt felforraljuk, majd félretesszük.

A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval félig felverjük, és habverővel tovább verve, evőkanalanként hozzáadunk 12 dkg cukrot, míg kemény hab nem lesz belőle.

A tejet újra felforraljuk, majd a habból „felhőket” kanalazunk bele, és 3-4 percig főzzük. Ezután a habfelhőket óvatosan kivesszük (vigyázva, nehogy összetörjenek) és félretesszük.

A tejet átszűrjük egy másik edénybe, és újra melegíteni

kezdjük. A tojássárgáját összekeverjük a maradék cukorral, és – folyamatos kevergetés mellett – a forró tejhez adjuk. A szószt addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik, és a kanálon bevonatot nem képez, majd a tűzről levéve félretesszük hűlni.

A karamellöntethez a cukrot 3 evőkanál vízzel forralni kezdjük, majd folyamatosan kevergetve, közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor karamellizálódni nem kezd, de még folyékony állagú.

Tálaláskor a szószt tálkákba kanalazzuk, a habfelhőkkel

díszítjük, és meglocsoljuk a karamellöntettel.


Madártej recepthez kapcsolódó receptek

Madártej

Madártej

Karamell nélkül nem ér! Anélkül is jó, de miért ne tetézzük?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Madártej recepthez

Edi - 2012. június 01.
A habot pedig meg lehet csinálni mikrohullámú sütőben is....gyorsabb és nem esik össze! Én 35 másodpercre teszem be egy tányéron a 4-5 db habot.Próbáljátok ki! Szép napot mindenkinek és kellemes hétvégét!!!!
Szilvi♫ - 2012. június 01.
Ez így van , jól mondja Zsuzsa, egyszerűen lehetetlen h a forró tejben nem csomósodik össze a sárgája, kezdő szakácsként mennyi ilyenbe belebotlottam :(
Zsuzsamama53 - 2012. január 11.
Nem akarok okoskodni, de a tojássárgás krémet nem szabad forralni, pusztán lassan, állandó keverés mellett besűríteni. Ugyanis a forrásban lévő tej összekapja és csomós lesz. Üdv: Zsuzsa.