Madártej karamellel recept

Madártej karamellel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
639

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A selymesen-krémes szósz a tetején a habkoronával, és a rácsorgatott, ropogós karamellel nagyon finom.

4 személyre

  • 1.5 liter tej
  • 8 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • mazsola
  • méz
  • 3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

A tejet melegítsük fel forráspontig a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat)

Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.

A tojások sárgáját a mézzel , a vaníliaaromával, egy kevés tejjel, és a pudingporral keverjük simára. A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keverékét.Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött szószt.

A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.

Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a forró, karamellizát cukrot.


Madártej karamellel recepthez kapcsolódó receptek

Madártej karamellel

Madártej karamellel

A selymesen-krémes szósz a tetején a habkoronával, és a rácsorgatott, ropogós karamellel nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Madártej karamellel recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. április 04.
Nagyon szép,és gusztusos.megkóstolnám.