Madártej szelet házilag recept

Madártej szelet házilag
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
7913

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel sokszor találkoztam már a madártej szelet receptjével, ezért megsütöttem én is.

4 személyre

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 8 db tojássárgája
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 lap zselatin
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 3 dl tejszín
  • 1 db habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • csokoládé reszelék

Elkészítés

A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítjük. Sütőtepsibe papírt helyezünk és arra öntjük a masszát. Elsimítjuk és az előmelegített sütőben megsütjük. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, közben a tojássárgákat a cukorral habosra jól kikeverjük géppel és a lisztet is belekeverjük, majd a forró tejhez lassan kevergetve adagoljuk. Sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.

A zselatint hideg vízbe tesszük rövid időre, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és a krémhez adjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és azt is a kihűlt krémhez keverjük.

A tésztára kenjük a krémet és hűtőbe tesszük. Közben a tejszínt felverjük a cukorral és a habfixet is hozzátesszük, majd a teljesen lehűlt krém tetejére simítjuk és csokireszelékkel megszórjuk. Kockára vágva kínáljuk.


Madártej szelet házilag recepthez kapcsolódó receptek

Madártej szelet házilag

Madártej szelet házilag

Mivel sokszor találkoztam már a madártej szelet receptjével, ezért megsütöttem én is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Madártej szelet házilag recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 17.
A sütőt 200 fokra melegítem fel, légkeveréses,180 fokon sütöm, és8-10 perc alatt megsül,csak vigyázni kell ne piruljon meg a pikótánk.Én nem használok krémekhez mást, mint keményítőt, de itt a leírásban elírtam.Te is kipróbálhatnád,mert sokkal finomabb, ízhatás érhető el vele.Megjegyzem 37 éve használok étkezési keményítőt.A keményítőt tehát teljesen mindegy milyen arányban,de mindíg a sárgájába keverjük,és csak utána fokozatosan a tejbe,és használjál habverőt, mert azzal megkönnyíted a dolgokat.Remélem tudtam segíteni,ha van még kérdésed,nyugodtan írjál!Köszönöm.Szép estét! Sütőport nem szoktam bele tenni,de 2kk-lal elbír.
Csevisz - 2013. február 17.
Nagggyon-nagyon guszta, szeretném megcsinálni, de lenne 1-2 kérdésem =)

- a sütőt hány °C-ra kell előmelegíteni?
- mennyi sütőpor kell hozzá?
- a lisztet milyen arányban kell a tejbe és a tojássárgájába keverni?

Előre is köszönöm!