Madártej torta recept

Madártej torta
3.5 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3152

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2007-ben ez volt az első országtortája, abban sok a tojás, így egy kicsit módosítottuk, de így sem lehet benne csalódni, érdemes elkészíteni, mivel egyszerű és isteni az íze.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejpor

A krémhez:

  • 7 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 0.5 liter tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csomag zselatinfix
  • étcsokoládé a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A vajat cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután felverjük a tojásfehérjéket, és hozzáadjuk a sárga masszát, majd beletesszük a lisztet, a tejport, és sütőport. Ez a tésztát kb. 30 perc alatt megsütjük. Eléggé vékonyra sikerült, de aki esetleg vastagabb tésztát akar készíteni, az több tojással készítse el.

A krém készítése: A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, tejet hozzáadjuk, de ezt a masszát gőz felett főzzük. Utána hozzáadjuk a lisztet, kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, és a két anyagot összekeverjük, úgy, hogy közben a tejszínhabba betesszük a két csomag zselatinfixet. A tésztára kenjük a krémet, és hűtőbe tároljuk. Isteni, így is el lehet készíteni.


Madártej torta recepthez kapcsolódó receptek

Madártej torta

Madártej torta

2007-ben ez volt az első országtortája, abban sok a tojás, így egy kicsit módosítottuk, de így sem lehet benne csalódni, érdemes elkészíteni, mivel egyszerű és isteni az…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Madártej torta recepthez

thumb
blahunka Attiláné - 2011. augusztus 30.
Aki hozzászólt, az nem tudja, hogy mit jelent a lisztérzékenység. Nem az a lényeg, hogy hány kanál liszt kell, hanem hogy mivel készítik a tortát el .Azaz ide íirtam, hogy MANTLER lisztet használtam, az kifejezetten a lisztérzékenyeknek való liszt. Ez nem megtévesztés, és másfajta liszttel is el lehet készíteni pld. FEMINI-vel, rizslittel biztos, hogy nem. Lisztérzékenyeknek cukrászdában szinte nincs is torta, vagy édesség. Ezért nekik muszáj otthon készíteni, ha akar egyáltalán tortát, vagy muffint, vagy csak egyáltalán édességet enni. Az életük nem egyszerű, ezt már több éve tapasztalom, csak annyit változott, hogy ma már többfajta lisztet árulnak és több bolt is van, ahol meg tudják venni pld. a kenyeret. Egyáltalán nem is tudom miért szóltál hozzá ezzel kapcsolatban, már több receptet is tettem, és ahogy írtam, az is lisztérzékenyeknek való. Pdl. piskótatallér is, moszkauer is, stb. A másik dolog, pedig az, hogy te csak hozzászólsz és egy recepted sincs feltéve. Igy csak te kritikákat írsz és nem is értesz hozzá. Ez nem a ZILA madártej tortája pontosan, mivel abban 20 db tojás kell, én a felére csökkentettem, így nem kell a Zila tortájával összehasonlítani, ez nem olyan. Csak abból készítettem másképpen, és nem cukrász jellegű a torta sem. A család és gyerekek kedvence lett, mivel a madártejet is a gyerekek szeretik.. A kép pedig most így sikerült, de látszik, hogy egy 24-es torta formában lett készítve és felülről lett fotózva. A teteje nem feketeség, hanem csokoládé, nem ördöngössé annak elkészítése sem. . Ennyi kritizálás után most már meg kellene mutatnod, hogy nem csak kritizálsz, hanem fent van legalább 1-2 recepted is.
ani1956 - 2011. augusztus 29.
Mitől lisztérzékenyeknek való? Nekem van lisztérzékeny ismerősöm, annak az ételében, még egy dekányi liszt sem lehet, csak a speciális liszt. Aki olyan csúnyán letudja szólni, más receptjét, és a képeket, az ne tegyen fel ilyet, ami úgy néz ki, mintha egy fehér lapra, rá lenne szórva valami feketeség. Semmi torta formája nincs. A Zila cukrász nem tudom mit szólna hozzá. Ő nem ilyen országtortát készített.
thumb
blahunka Attiláné - 2011. augusztus 29.
Ezt a receptet is gluténmentesen készítettem, így a lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel 3 ek liszt kell bele, és erre manthler lisztet használtam.