Madártej vörösáfonyával recept

Madártej vörösáfonyával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
514

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Készítése közben mindig körbe lengi az utolérhetetlen vaníliaillat a konyhát, megidézve a gyermekkoromat. Mára már az unokáim egyik kedvenc desszertje lett. Hidegen az igazi.

8 személyre

  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 8 db 8 tojás
  • 2 l tej
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a fele kr.cukrot. Közben 1,5 l tejet felforralunk. Lukacsos szedőkanállal több részletben nagy habgaluskákat teszünk bele, mérsékeljük a hőt. Két perc után megfordítjuk, újabb 1 percig főzzük a habot, majd szűrőkanállal tálcára szedjük. 3-4 galuskánál többet ne tegyünk egyszerre a tejbe, mert amikor megnőnek, már nem férnek el egymás mellett. Közben a sárgájához adjuk a maradék cukrot és a vaníliáscukrot, habosra keverjük. Beleszórjuk a lisztet is, hozzáöntjük a félre tett hideg tejet, csomómentesre keverjük. Amint kifőtt az összes habgaluska, állandó keverés mellett lassan a forró tejbe csurgatjuk a tojássárgájás elegyet. Mérsékelt hőn felforraljuk, mindig kevergetjük, majd rögtön elzárjuk alatta a hőt, nehogy a túlhevítéstől kipelyhesedjen a tojássárgája. Ily módon csak egy kicsit lesz sűrűn folyós a madártejünk. Aki sűrűbben szereti, az plusz 1 kanál lisztet keverjen még előtte a cukros tojássárgájához.

Beleszórjuk a vörösáfonyát.

Kihűtjük, tálalásnál a habgaluskákat a krém tetejére csúsztatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Madártej vörösáfonyával recepthez kapcsolódó receptek

Madártej vörösáfonyával

Madártej vörösáfonyával

Készítése közben mindig körbe lengi az utolérhetetlen vaníliaillat a konyhát, megidézve a gyermekkoromat. Mára már az unokáim egyik kedvenc desszertje lett. Hidegen az igazi.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés