Makarónifelfújt recept

Makarónifelfújt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2006

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha ezzel a tartalmas és pikáns előétellel kezdjük az étkezést, nyugodtan elhagyhatjuk a levest, és tálalhatjuk rögtön a főételt.

4 személyre

  • 25 dkg makaróni
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg főtt sonka
  • 10 dkg főtt füstölt marhanyelv
  • 6 dkg vaj
  • 2 dkg kapribogyó
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db szardellafilé
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál vegyes zöldfűszer
  • bazsalikomlevelek
  • zsiradék a formához
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Törjük a makarónit 4-5 cm-es darabokra. Bő sós vízben főzzük kb. 20 percig, amíg csaknem megpuhul. Szűrjük le. Forrázzuk le a paradicsomot, húzzuk le a héját, vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk fel a húsát kis kockákra. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel az újhagymát. Vágjuk fel a sonkát és a nyelvet kis kockákra.

Forrósítsunk fel egy serpenyőben 3 dkg vajat, és pirítsuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a paradicsomot, a sonkát és a nyelvet, majd süssük 2-3 percig. Zsírozzunk ki egy tűzálló tálat, tegyük bele a serpenyőben pirított hozzávalókat, a makarónit, a kapribogyót és a zöldfűszereket, majd jól keverjük össze. A parmezánt keverjük össze a tejszínnel és a tojássárgájával, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.

Öntsük a tésztára. Vágjuk fel apróra a szardellát. Keverjük össze a maradék vajjal, és szórjuk a tésztára. Süssük forró sütőben 15-20 percig. Díszítsük bazsalikomlevelekkel.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK: A tésztát becsomagolt állapotban is felapríthatjuk, ha el akarjuk kerülni, hogy tördeléskor a makarónidarabok szerteszét szóródjanak.

Felső/alsó láng: 200 °C
Gáz: 3., 4. fokozat


Makarónifelfújt recepthez kapcsolódó receptek

Makarónifelfújt

Makarónifelfújt

Ha ezzel a tartalmas és pikáns előétellel kezdjük az étkezést, nyugodtan elhagyhatjuk a levest, és tálalhatjuk rögtön a főételt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés