Málnás-vaníliás sütemény

Málnás-vaníliás sütemény

Emeletes élvezet - habos-málnás tésztalapok

6 személyre

  • 19 dkg liszt + a tepsibe
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1.8 dl tej
  • 3 evőkanál rama + a tepsibe
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg málnalekvár
  • porcukor a tetejére
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojást robotgéppel krémesre keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és habosra verjük. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, és csak addig keverjük, hogy összeálljon.

A tejet és a Ramát összemelegítjük, majd a vaníliával együtt a tésztához adjuk, és jól elkeverjük. Ezután egy kivajazott, kilisztezett és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és 30-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Sütőrácson 15 percig hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt habbá verjük, és a lekvár felét óvatosan beleforgatjuk.

A tészta széleit párhuzamosra vágjuk, majd hosszában elfelezzük. Mindkét darabot 7 kisebb szeletre vágjuk. Az így kapott 14 tortácskát vízszintesen háromfelé vágjuk.

A tésztalapok közé egy réteg lekvárt, majd 1 evőkanál tejszínes keveréket kenünk. A legfelső lapot megszórjuk porcukorral.