Mandulás hókifli recept

Mandulás hókifli
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2466

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mandulás ízesítéssel az igazi a hókifli. Ha vendégek jönnek, mindig ezt a receptet készítem el nekik.

6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg hántolt, őrölt mandula

Elkészítés

A hozzávalókat összedolgozzuk. (Akár robotdagasztóval, akinek van.) Több darab ceruza vastagságú hengert formálunk, 4-5 cm hosszú darabokra vágjuk, a széleit kicsit elvékonyítjuk, kifliket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 160 fokon sütjük légkeveréses sütőben. Még melegen megszórjuk a kifliket vaníliás cukorral.


Mandulás hókifli recepthez kapcsolódó receptek

Mandulás hókifli

Mandulás hókifli

Mandulás ízesítéssel az igazi a hókifli. Ha vendégek jönnek, mindig ezt a receptet készítem el nekik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés