Mascarpónés pizzaháromszögek

Mascarpónés pizzaháromszögek

Az ember mindig talál, és tanul. Ez a finomság így készült el.

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 dl langyos víz

A töltelékhez:

  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db piros kápia paprika
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 10 dkg főtt sonka
  • 20 dkg mozzarellasajt
  • 1 teáskanál friss bazsalikom levél
  • 1 db lilahagyha (egy kisebb darab)
  • 1 db tojás a kenéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sonkát apró kockára vágjuk, a pórét felkarikázzuk, a lilahagymát szintén kockázzuk, kápiát vékonyabb apró csíkokra szeljük, és a sajtot lereszeljük kislyukú reszelőn. A tészta hozzávalóiból nem túl puha tésztát gyúrunk, és 20 percet kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakúra, és 1 cm vastagra.

Megkenjük a krémsajttal vékonyan, és a pórét rászórjuk. Erre jön a paprika, és a lilahagyma, és a sonka majd a felvagdalt bazsalikomlevél. Sóval megszórjuk. Szétterítjük rajta a reszelt sajtot, és szorosan feltekerjük. Majd a tojással megkenjük.

Háromszög alakba vágjuk, és sütőtepsibe rakjuk. A tetejükre sajtot, paprika cikket, és bazsalikomot teszünk díszítésként. 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Légkeverésesben az alsó sütés is működjön. Külön nem kell keleszteni, mert míg dolgozunk vele, addig is kel a tészta, de meleg helyen végezzük a műveletet.