Mediterrán pizza recept

Mediterrán pizza
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
1700

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a pizzának a titka a tésztájába kevert sárgarépalében rejlik, amelytől szép aranysárga színű lesz.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál aktív szárazélesztő
  • 0.25 csésze meleg (40-45 °c-os) víz
  • 3.5 csésze liszt
  • 0.5 csésze sárga kukoricaliszt
  • 2 evőkanál csilipor
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 2 kiskanál só
  • 1 csésze sárgarépalé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db nagy vékonyra szeletelt piros húsú paprika
  • 1 db nagy vékonyra szeletelt zöld húsú paprika
  • 1 db nagy félbevágott és vékonyra szeletelt vöröshagyma
  • 1 csésze morzsolt csemegekukorica
  • 2 kiskanál szárított szurokfű (oregánó)
  • 25 dkg csíkokra vágott monterey jack sajt

Elkészítés

Szórjuk a meleg vízbe az élesztőt. Hagyjuk állni 5 percig, hogy feloldódjék.

Egy tálban szitáljuk össze a lisztet a kukoricaliszttel, és keverjük hozzá a csiliport, a köményt és a sót. Keverjük hozzá az élesztős keveréket, a sárgarépalevet és 2 evőkanálnyi olajat. Borítsuk ki enyhén belisztezett felületre, és dagasszuk 7-10 percig, hogy ruganyos és sima tésztát kapjunk.

Tegyük a tésztát egy nagy, kiolajozott tálba, takarjuk le nedves konyharuhával, és meleg helyen pihentessük másfél óra hosszat, amíg kétszeresére nem dagad. Ezután az öklünkkel ütögessük a tésztát, hogy a légbuborékok eltávozzanak belőle, majd oszszuk kétfelé. Takarjuk le, és 15 percig hagyjuk állni.

Egy tálban forgassuk össze a paprikát, a hagymát, a kukoricát, a szurokfüvet a maradék 1 kanálnyi olajjal.

Nyújtsuk ki a 2 cipót egy-egy 25 cm átmérőjű pizzalappá, és tegyük őket egy-egy nem kikent sütőlapra. Szórjuk rá a sajtot és a zöldségkeveréket, majd hagyjuk állni 20 percig. A sütőt melegítsük 230 °C-ra.

Süssük 20-25 percig, amíg a tészta ropogósra nem sül; félidőben cseréljük meg az alsó és a felső pizzát.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként: , 440 kcal energia, 15 g zsír (ebbôl 5,78 g telített zsírsav), 16 g fehérje, 61 g szénhidrát, 4,3 g élelmi rost, 30 mg koleszterin, 770 mg nátrium


Mediterrán pizza recepthez kapcsolódó receptek

Mediterrán pizza

Mediterrán pizza

Ennek a pizzának a titka a tésztájába kevert sárgarépalében rejlik, amelytől szép aranysárga színű lesz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés