Medvehagymás kakasmell recept

Medvehagymás kakasmell
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1279

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagymás kakasmell gyorsan elkészíthető étel, ezért hétköznapokra is ajánlott.

4 személyre

  • 1 db kakasmell (vagy csirke) kicsontozva, felkockázva
  • 1 ek zsír
  • 0.5 csomag medvehagyma apróra vágva
  • 0.25 ek apróra vágott rozmaring
  • 0.5 tk bors
  • 2 tk só
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 ek mustár

A salátához

  • 0.5 fej fejessaláta vékony csíkokra vágva
  • 0.5 db kígyóuborka durvára reszelve
  • 0.5 csomag medvehagyma vékony csíkokra vágva
  • 1 ek aprított snidling
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

A kakasmellett a felforrósított zsíron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük. Puhára pároljuk. A tejfölt, a mustárt, a lisztet és a medvehagymát 3 dl vízzel csomómentesre keverjük és a húshoz öntjük. Átforraljuk és levesszük a tűzről.

A salátához az olívaolajat kissé átforrósítjuk és a zúzott fokhagymát épp hogy átfuttatjuk benne. A zöldségeket, fűszernövényeket egy tálban összekeverjük, hozzáöntjük a fokhagymás olívaolajat és összeforgatjuk

Rizzsel tálaljuk.


Medvehagymás kakasmell recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás kakasmell

Medvehagymás kakasmell

A medvehagymás kakasmell gyorsan elkészíthető étel, ezért hétköznapokra is ajánlott.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés