Medvehagymás minipizza recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ha van medvehagymánk, ehhez a minipizza recepthez is felhasználhatjuk.
- 30 dkg liszt
- 1 cs instant élesztő
- 2 dl langyos víz
- só
- 3 ek olívaolaj
- 5 levél medvehagyma nagyon apróra vágva
A feltéthez
- 1 szál póréhagyma
- 1 kis üveg pizzaszósz
- 20 dkg mozzarella
- sajt
- 1 db pritaminpaprika
- 30 dkg füstölt nyers kolbász
- 0.5 konzerv kukorica
- 15 dkg kolozsvári szalonna
Elkészítés
A tésztai hozzávalóit géppel összedolgozzuk, és nem túl kemény tésztát dagasztunk belőle.
3 felé osztjuk a tésztát, és kézzel kisebb kerek tésztákat formázunk belőle. A széleit kissé megcsipkedjük, hogy legyen szélük, és villával megszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és vékonyan megkenjük pizzaszósszal.
A csemegekukoricát rárakjuk, a szeletelt póréhagymát, a kolbászt széles szeletekbe tesszük rá, majd a csíkozott szalonnát és a pritaminpaprikát is.
Ezalatt az idő alatt meg is kel a tésztánk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd hőlégkeveréses sütőben alsó sütésen félig megsütjük, majd rátesszük a reszelt mozzarellát, és visszatolva a sütőbe, már csak a sajtnak kell ráolvadnia.