Medvehagymás minipizza

Medvehagymás minipizza

Ha van medvehagymánk, ehhez a minipizza recepthez is felhasználhatjuk.

3 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 cs instant élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 levél medvehagyma nagyon apróra vágva

A feltéthez

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kis üveg pizzaszósz
  • 20 dkg mozzarella
  • sajt
  • 1 db pritaminpaprika
  • 30 dkg füstölt nyers kolbász
  • 0.5 konzerv kukorica
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztai hozzávalóit géppel összedolgozzuk, és nem túl kemény tésztát dagasztunk belőle.

3 felé osztjuk a tésztát, és kézzel kisebb kerek tésztákat formázunk belőle. A széleit kissé megcsipkedjük, hogy legyen szélük, és villával megszurkáljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és vékonyan megkenjük pizzaszósszal.

A csemegekukoricát rárakjuk, a szeletelt póréhagymát, a kolbászt széles szeletekbe tesszük rá, majd a csíkozott szalonnát és a pritaminpaprikát is.

Ezalatt az idő alatt meg is kel a tésztánk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd hőlégkeveréses sütőben alsó sütésen félig megsütjük, majd rátesszük a reszelt mozzarellát, és visszatolva a sütőbe, már csak a sajtnak kell ráolvadnia.