Meggyes citromfagyi-fészek recept

Meggyes citromfagyi-fészek
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
842

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ropogós, hűsítő desszert - nem csak kánikulában ajánlom. Bármilyen fagyival vagy jégkrémmel és hozzá illő gyümölccsel elkészíthető.

3 személyre

  • 30 dkg magozott meggy
  • 3 dl meggylé vagy víz
  • 3 ek barnacukor
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 cs réteslap
  • 0 pár csepp olaj
  • 6 gombóc citromfagyi

Elkészítés

A meggyet a barna kristálycukorral és a lé vagy víz 2/3-ával felforraljuk. A maradék folyadékot elkeverjük az étkezési keményítővel, és lassan a forrásban levő meggyhez adjuk. Állandóan keverve rövid ideig főzzük, amíg krémesen besűrűsödik.

A kihajtogatott réteslapból 6 db többrétegű négyzetlapot vágunk, a rétegeket kettesével kicsit elfordítgatjuk, hogy ne fedjék teljesen egymást. A nagy muffinsütő kiolajozott mélyedésébe illesztjük, kosárformára alakítjuk, 220 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt ropogós pirosra sütjük. A tepsit kivesszük, s ha langyosra hűlt a tészta, óvatosan tányérokra helyezzük a kosárkákat. Megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek, majd 1-1 nagy gombóc fagyit teszünk a tésztafészkek közepébe. Kevés meggykrémet kanalazunk rá, a többit elosztjuk a porcukorral megszórt tányérokon.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Meggyes citromfagyi-fészek recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes citromfagyi-fészek

Meggyes citromfagyi-fészek

Ropogós, hűsítő desszert - nem csak kánikulában ajánlom. Bármilyen fagyival vagy jégkrémmel és hozzá illő gyümölccsel elkészíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés