Mentás-gyömbéres eperleves recept

Mentás-gyömbéres eperleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
932

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi felüdülés ez a finom gyümölcsleves recept!

2 személyre

  • 4 dl édes fehérbor
  • 4 dl víz
  • 3 evőkanál barna cukor(v. édesítőszer)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 0.5 mokkáskanál őrölt gyömbér (friss gyömbérből 1 mk)
  • 0.5 mokkáskanál szerecsendió
  • 0.5 mokkáskanál fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 12 db mentalevél
  • 25 dkg eper

Elkészítés

A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliaaromát, a mentalevelet, és a fűszereket, majd szép lassan főzzük 5-6 percig. (ha friss gyömbért teszünk bele, akkor azt előtte reszeljük le)

Ezután egy szűrőn szűrjük át a levest, majd tegyük bele a feldarabolt epret. Végül tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel. Amikor felforrt zárjuk el a gázt, és fedjük le az edényt, majd úgy hagyjuk langyosra hűlni a levest. (vigyázzunk hogy ne főzzük tovább, mert akkor az eper túlpuhul)

Amikor már csak langyos, tegyük be a hűtőbe, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt a hideg levest merjük tálkákba, majd úgy kínáljuk.


Mentás-gyömbéres eperleves recepthez kapcsolódó receptek

Mentás-gyömbéres eperleves

Mentás-gyömbéres eperleves

Igazi felüdülés ez a finom gyümölcsleves recept!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés