Mexikói csípős- fűszeres rántotta recept

Mexikói csípős- fűszeres rántotta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1321

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nigella egyik receptje, nekünk nagyon ízlett.

2 személyre

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db tortillalap
  • 1 db paradicsom, kimagozva és nagyjából felaprítva
  • 1 szál zöldhagyma, felaprítva
  • 1 kisebb zöld csilipaprika, kimagozva és felaprítva
  • 4 db tojás, felverve
  • 0.25 teáskanál vagy egy csipet asztali só

Elkészítés

1. Hevítsük fel az olajat egy nehéz aljú serpenyőben. Tekerjük fel a tortillákat mint a palacsintát, vagdossuk csíkokra egyenesen a forró olajba.

2. Pár perc alatt süssük a tortillacsíkokat ropogós aranyszínűre, majd szedjük ki egy tálba.

3. Adjuk a forró olajhoz a felaprított paradicsomot és zöldhagymát a csilivel együtt, és fakanállal kevergessük úgy 1 percig.

4. Tegyük hozzá vissza a tortillacsíkokat, majd jöhet a felvert tojás és a só. Ugyanazzal a fakanállal folyamatosan kevergessük, mint amikor rántottát készítünk.

5. Amikor a tojás kezd megkötni, húzzuk le a serpenyőt a tűzről, és keverjük tovább, amíg a kívánt állagot elérjük. 2 adag lesz belőle.


Mexikói csípős- fűszeres rántotta recepthez kapcsolódó receptek

Mexikói csípős- fűszeres rántotta

Mexikói csípős- fűszeres rántotta

Nigella egyik receptje, nekünk nagyon ízlett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés