Mousse fenyőmagpralinéval

Mousse fenyőmagpralinéval

Záróakkord - az ünnepi ételkoncert végére

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg fenyőmag
  • 1 kiskanál olaj+a serpenyő kikenéséhez
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz

A mousse-hoz:

  • 1 rúd vanília
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A fenyőmagot kevés olajon megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne pirítsuk túl.

Egy edényben a cukrot a vízzel addig forraljuk, míg szirupossá nem válik. Amikor már kicsit karamellizálódni kezd, hozzáadjuk a megpirított fenyőmagot, és kevergetve tovább karamellizáljuk úgy, hogy a magokat a szirup bevonja.

Amikor a karamell sötétbarnává válik, a pralinét egy finoman kiolajozott tepsibe öntjük, és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt praliné felét aprítógéppel megőröljük, ügyelve arra, hogy ne legyen teljesen porszerű. A másik felét késsel apró darabokra vágjuk.