Mustáros bélszín tejszínes-gombás szósszal recept

Mustáros bélszín tejszínes-gombás szósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1599

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 1.5 kg bélszín
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só, mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj

A szószhoz:

  • 6 dkg vaj
  • 50 dkg barna csiperke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.25 dl konyak
  • 3.75 dl tejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A bélszínt bekenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, és felforrósított olajban minden oldalát 2 perc alatt átpirítjuk.

A húst egy tepsibe tesszük, és 30 perc alatt közepesen vagy – ízlés szerint – teljesen átsütjük. A felszeletelés előtt alufóliával lefedve 10 percet pihentetjük.

Amíg a hús sül, a vajat nagy lángon megolvasztjuk, és a félbevágott gombát 6-8 percig pirítjuk benne. Közben sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 30 másodpercig pirítjuk, majd ráöntjük a konyakot, és a felére visszaforraljuk.

Ezután hozzáadjuk a tejszínt, 4-5 percig lassan forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd tálaláskor a felszeletelt bélszínre kanalazzuk.


Mustáros bélszín tejszínes-gombás szósszal recepthez kapcsolódó receptek

Mustáros bélszín tejszínes-gombás szósszal

Mustáros bélszín tejszínes-gombás szósszal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés