Narancsos-citromos sütőtök dzsem recept

Narancsos-citromos sütőtök dzsem
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3022

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mi idézhetné fel jobban az aranyló nyarat ennél a napsütötte, rostanyagban, karotinban, D-vitaminban gazdag sütőtök dzsemnél?

20 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 2 kg sütőtök-hús
  • 1 db narancs reszelt héja és kifacsart leve
  • 2 db narancs filézett húsa
  • 1 db citrom leve
  • 80 dkg kr. cukor
  • 2 csomag 2:1-ben dzsemfix kisujjnyi reszelt gyömbér kevés szalicil
  • 1 kisujjnyi reszelt gyömbér
  • 0 kevés szalicil

Elkészítés

A sütőtök húsát kockára vágjuk, a narancsfiléket, a gyömbért és a vizet hozzáadjuk, alig fél óra alatt pépesre főzzük, botmixerrel pépesítjük, majd újból felforraljuk. A cukrot elkeverjük a dzsemfix-szel, az előírás szerint a tökhöz adjuk. Belekeverjük a reszelt narancshéjat, a citromlevet és a narancsok levét is. Kevergetve pár percig forraljuk. Forrón tiszta csavaros kis üvegekbe merjük, dupla folpackkal befedjük, majd a 2 réteg közé kevés szalicilt teszünk. Lezárjuk, fejre állítjuk, hűtőtáskába tesszük. Másnap kivesszük és talpukra állítva a kamra polcára helyezzük az üvegeket.

Pirítósra kenve vagy csak úgy, magában kanalazgatva nosztalgiázhatunk a nyár után. Felbontás után hűtőszekrényben tartjuk.

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Narancsos-citromos sütőtök dzsem recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos-citromos sütőtök dzsem

Narancsos-citromos sütőtök dzsem

Mi idézhetné fel jobban az aranyló nyarat ennél a napsütötte, rostanyagban, karotinban, D-vitaminban gazdag sütőtök dzsemnél?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés