Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal recept

Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1459

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a fogás akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2 személyre

  • 2 db lazacfilé
  • 4 dkg vaj
  • 1 db narancs
  • őrölt színes bors
  • citromlé

Zöldfűszeres szósz hozzávalói:

  • 3 dl zöldségalaplé
  • 2 dl fehér bor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 evőkanál aprított snidling
  • 0.5 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 0.5 evőkanál aprított kakukkfű
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • 1 csomag spárga (fehér v. zöld)

Elkészítés

A lazacfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és csepegtessük meg citromlével. Hagyjuk 30 percet állni, hogy az ízek átjárják.

A narancsot szeleteljük fel, majd vágjuk ketté mindegyik szeletet.

Készítsünk elő két nagyobb darab sütőpapírt, majd mindkettő közepét kenjük meg a vajjal. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacszeletet, és helyezzük a tetejére a felszeletelt narancsot.

Ezután csomagoljuk be a papírba úgy, hogy teljesen legyen lezárva.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve óvatosan nyissuk fel a csomagot, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.

A hagymát vágjuk fel apróra, a zöldfűszereket aprítsuk fel.

Egy serpenyőbe öntsük bele a zöldségalaplét és a bort, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát, és a felaprított zöldfűszereket. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, és őrölt fehér borssal. (ha szükséges akkor sózzuk is meg)

Addig főzzük még a folyadék fele elpárolog és kezd kicsit sűrűsödni.

Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át.

Ezután öntsük hozzá a kukoricaliszttel simára kevert tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett pár perc alatt sűrítsük be a szószt.

Közben a spárgát enyhén sós vízben főzzük puhára (roppanósra), majd szűrjük le.

Egy serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál vajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd rázogassuk óvatosan össze.

Tálaláskor helyezzük a tányérra a lazacszeletet, majd helyezzük mellé a spárgát, és csorgassuk rá a zöldfűszeres szószt.


Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal

Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal

Ez a fogás akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés