Orecchiette gombával, pancettával és füstölt mozarellával

Orecchiette gombával, pancettával és füstölt mozarellával

Három perc - az átlagos tányéron maradási ideje

2 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg pancetta, vagy bacon
  • 20 dkg gomba
  • 1 db póréhagyma
  • 2.5 dl tejszín
  • bors
  • 35 dkg orecchiette tészta
  • 20 dkg füstölt mozarella
  • 8 db frissen aprított bazsalikomlevél
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a pancettát, a gombát és a karikára vágott póréhagymát, és közepes lángon 5 percig főzzük.

Hozzáöntjük a tejszínt, megborsozzuk (sózni nem kell, mert a pancetta elég sós ízt ad neki!), majd további 5 percig forraljuk.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínes, pancettás

keverékhez, megszórjuk a kockára vágott mozarellával és a bazsalikommal, és óvatosan összekeverjük.