Orecchiette karamellizált hagymával recept

Orecchiette karamellizált hagymával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1457

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nincs hagymaszag - cserébe van finomság!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg cukorborsó
  • 30 dkg orecchiette
  • 12 dkg ricotta
  • 3 evőkanál frissen tépett bazsalikom
  • 0.5 kiskanál reszelt citromhéj
  • só, bors

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felhevítjük, és a szeletekre vágott hagymát addig pároljuk benne, míg mély arany színe nem lesz. (Ha szükségesnek látjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet.) Ekkor hozzáadjuk a borsót, és 3 percig együtt főzzük, míg a borsó meg nem puhul.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd a

főzőléből kb. 2 dl-t félretéve leszűrjük.

Összeforgatjuk a hagymával, fél perc alatt összemelegítjük,

majd hozzákeverjük a ricottát, a bazsalikomot és a citromhéjat, és sózzuk, borsozzuk. (Ha száraznak találjuk, öntünk hozzá egy kevés főzővizet.)


Orecchiette karamellizált hagymával recepthez kapcsolódó receptek

Orecchiette karamellizált hagymával

Orecchiette karamellizált hagymával

Nincs hagymaszag - cserébe van finomság!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés