Őszibarackos pite mascarponekrémmel recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
Pillepite - krémesen omlós barackos
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál nádcukor
- 0.25 kiskanál só
- 11.5 dkg hideg vaj
A töltelékhez:
- 5 dkg nádcukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 kiskanál reszelt citromhéj
- 6 db őszibarack
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál hideg vaj
- 2 evőkanál szeletelt mandula
- 2 evőkanál őszibaracklekvár
A krémhez:
- 2.5 dl hideg tejszín
- 6 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál nádcukor
- 0.25 kiskanál vaníliakivonat
Elkészítés
A lisztet, a nádcukrot és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajjal, majd hozzáadunk 3.5 evőkanál hideg vizet. Gyorsan összegyúrjuk, labdát formázunk belőle, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát 25 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, és egy 22 cm-es kivehető aljú piteformába nyomkodjuk úgy, hogy kissé túllógjon az oldalán. Villával megszurkáljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát beborítjuk sütőpapírral, babnehezéket teszünk rá, és 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A töltelékhez összekeverjük a nádcukrot, a lisztet és a citromhéjat, beleforgatjuk a meghámozott és 1 cm-es szeletekre vágott barackot, majd az elősütött tésztára borítjuk.
Meglocsoljuk a mézzel, elosztjuk rajta a kis kockákra vágott vajat, majd megszórjuk a mandulával, és 35 perc alatt készre sütjük.
Megkenjük a felmelegített lekvárral, és tálalás előtt 15 percig hűlni hagyjuk. A krém hozzávalóit robotgéppel habbá verjük, és a felvágott pite mellé tálaljuk.