Pizza Hut vastag tésztájú pizza recept

Pizza Hut vastag tésztájú pizza
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
22466

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nincs több pizzafutár - vastag tészta, finom rakománnyal! Ez itt a Pizza Hut pizza

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.6 dl tej
  • 3.2 dl meleg víz
  • 2 evőkanál olaj + a formák kikenéséhez
  • 50 dkg liszt

A szószhoz:

  • 2.5 dl paradicsomszósz
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 0.5 kiskanál majoránna
  • 0.5 kiskanál szárított bazsalikom
  • 0.5 kiskanál fokhagymás só

A feltéthez:

  • 10 dkg mozzarella
  • 4 szem paradicsom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az élesztőt, a cukrot, a sót és a tejet összekeverjük a meleg vízzel, és kb. 2 percig állni hagyjuk.

Belekeverjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, összekeverjük, és belisztezett felületen legalább 10 percig gyúrjuk.

A tésztából három egyenlő nagyságú labdacsot formázunk, olajjal kikent kerek sütőformákba tesszük, és letakarva 1-1 órán át melegebb helyen kelesztjük. Amikor megkelt, a serpenyők aljába nyomkodjuk.

Összekeverjük a szósz hozzávalóit, megkenjük vele a pizzák tetejét, rárakjuk a karikára vágott mozzarellát és paradicsomot, és sütőben aranybarnára sütjük.


Pizza Hut vastag tésztájú pizza recepthez kapcsolódó receptek

Pizza Hut vastag tésztájú pizza

Pizza Hut vastag tésztájú pizza

Nincs több pizzafutár - vastag tészta, finom rakománnyal! Ez itt a Pizza Hut pizza

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pizza Hut vastag tésztájú pizza recepthez

Bakos Sándor - 2012. május 21.
Ha először bekapcsolom a sütőt és utánna kezdem el a tésztát csinálni akkor a sütő kb 1.5 órát megy feleslegesen.
Kriszti - 2011. október 30.
Szerintem kicsit sok a 3,2 dl víz. Folyik a tészta.......