Püspökkenyér recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 95 perc
Megnézték: |
Uzsonnára kávé vagy tea mellé jól illik ez a klasszikus püspökkenyér, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető,mindig finom, és sokáig eltartható.
- 6 dkg mazsola
- 3 dkg cukrozott citromhéj
- 3 dkg cukrozott narancshéj
- 25 dkg liszt
- 5 db tojás
- 20 dkg cukor
- 0.5 kiskanál vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
- só
- 1 evőkanál rum zsiradék
- zsemlemorzsa a formához
Elkészítés
Mossuk meg a mazsolát, és itatgassuk szárazra. Vágjuk kis kockákra a cukrozott citrom és narancshéjat, és valamennyi hozzávalót keverjük össze alaposan a liszttel.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral és 1 csipetnyi sóval. Forgassuk bele a gyümölcsöket és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá lassan, állandó keverés mellett a szobahőmérsékletű vajat és a rumot.
Kenjük ki a gyümölcskenyérformát, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Töltsük bele a tésztát, és süssük a sütőben 75 percig.
Más változat. Készítsük el a receptet mazsola és cukrozott narancshéj nélkül.
Újabb változat. Készítsük el a püspökkenyeret az előző változat szerint, de tegyünk a tésztájába 10 dkg darált diót vagy mandulát is.
Tipp:
Felső/alsó láng: 175 °C
Gáz: 2. fokozat