Rengeteg gyümölcskenyér recepetet kipróbáltam már. Ez a cseresznyés püspökkenyér az egyik kedvencem.
Előkészítjük a sütőformát, vajazzuk, lisztezzük. A mazsolát megmossuk, rumban kicsit beáztatjuk.
Elkészítés: a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral géppel kikeverjük, majd a tojássárgájákat folyamatosan hozzáadagoljuk. Jó habosra keverjük. A lisztet leszitáljuk, majd a darált mandulát és a többi hozzávalót, a sütőport, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöke, és a citromhéjat belekeverjük. Ezután lassan a krémhez adagoljuk a felét, a lisztes keverékhez, majd közben a géppel az 5 tojásfehérjét felverjük nem túl keményre 1 ek. cukorral. (Az eredeti mennyiségből vettem el.) Sima masszává keverjük a krémet a maradék lisztes keverékkel együtt és a kikent formába öntjük 3/4-ig. Elsimítjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Ha kész, kihűtjük és bevonjuk olvasztott csokival, majd földicseresznyével díszítjük.
Nagyon mutatós és finom is.