Püspökkenyér földicseresznyével

Püspökkenyér földicseresznyével

Rengeteg gyümölcskenyér recepetet kipróbáltam már. Ez a cseresznyés püspökkenyér az egyik kedvencem.

4 személyre

  • 4 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 2.5 dkg aranymazsola
  • 5 dkg cukrozott gyümölcs (vörös áfonya, ananász, sárgabarack, eper, kivi, stb.)
  • 7 dkg margarin
  • 2 dkg citromhéj
  • 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
  • 1 tasak Dr. Oetker sütőpor
  • 10 dkg tortabevonó
  • 0 pici rum
  • étcsokoládé

A díszítéshez

  • földicseresznye
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Előkészítjük a sütőformát, vajazzuk, lisztezzük. A mazsolát megmossuk, rumban kicsit beáztatjuk.

Elkészítés: a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral géppel kikeverjük, majd a tojássárgájákat folyamatosan hozzáadagoljuk. Jó habosra keverjük. A lisztet leszitáljuk, majd a darált mandulát és a többi hozzávalót, a sütőport, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöke, és a citromhéjat belekeverjük. Ezután lassan a krémhez adagoljuk a felét, a lisztes keverékhez, majd közben a géppel az 5 tojásfehérjét felverjük nem túl keményre 1 ek. cukorral. (Az eredeti mennyiségből vettem el.) Sima masszává keverjük a krémet a maradék lisztes keverékkel együtt és a kikent formába öntjük 3/4-ig. Elsimítjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Ha kész, kihűtjük és bevonjuk olvasztott csokival, majd földicseresznyével díszítjük.

Nagyon mutatós és finom is.