Rakott tészta padlizsánnal recept

Rakott tészta padlizsánnal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2340

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a nagyszerű ételt bármikor elkészíthetném, ha nem volna drága olykor a padlizsán. Most jó árban vettem.

4 személyre

  • 1 db közepes nagyságú padlizsán
  • 30 dkg rövid penne tészta
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg reszelt parmezánsajt
  • 15 dkg szeletelt füstölt főtt csemegekaraj
  • 25 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál morzsa
  • 1 evőkanál szárított oregano
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés

A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük. Mélyebb edényben 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.

A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval. A padlizsánt megmossuk, leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel, megkenjük olívával majd grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.

A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A csemegekaraj szeleteket csíkokra vágjuk.

Egy tortaformát kikenünk vajjal és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. Morzsával megszórjuk a tetejét, olívával meglocsoljuk. A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. Ez kivehető aljú tortaformában készült. Melegen tálaljuk és szeljük akár a tortát.


Rakott tészta padlizsánnal recepthez kapcsolódó receptek

Rakott tészta padlizsánnal

Rakott tészta padlizsánnal

Ezt a nagyszerű ételt bármikor elkészíthetném, ha nem volna drága olykor a padlizsán. Most jó árban vettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés