Rebarbarás málnakrémleves recept

Rebarbarás málnakrémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
629

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyári nagy melegben, jól lehűtve, igazán frissítő ez a krémleves.

2 személyre

  • 6 szál rebarbara
  • 20 dkg málna
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kristálycukor (v. édesítőszer)
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 0.5 csomag tejszínízű pudingpor (főzős)
  • 1 liter víz
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

A rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (v. édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahajat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig.

Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük ki, és úgy kínáljuk.


Rebarbarás málnakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Rebarbarás málnakrémleves

Rebarbarás málnakrémleves

Nyári nagy melegben, jól lehűtve, igazán frissítő ez a krémleves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés