Ricottás kávémousse recept

Ricottás kávémousse

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
701

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Puha, krémes kávés csoda villámgyorsan!

6 személyre

  • 50 dkg ricotta
  • 2.5 dl tejszín
  • 3.3 dkg cukor
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • csokoládéforgácsok a díszítéshez

Elkészítés

A ricottát simára turmixoljuk. A tejszínt a cukorral habbá verjük.

Felforralunk 4 evőkanál vizet, majd a felében feloldjuk az instant kávét, a másik felében pedig a zselatint.

A kávét a ricottához keverjük, hozzáadjuk a zselatint, majd 3 adagban óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot, és 1 órára behűtjük.

A krémet csillagvégű habzsákba töltjük, majd 6 pohárba nyomjuk, és további 1 órán át hűtjük. Csokoládéforgácsokkal díszítve tálaljuk.


Ricottás kávémousse recepthez kapcsolódó receptek

Ricottás kávémousse

Ricottás kávémousse

Puha, krémes kávés csoda villámgyorsan!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés