Rókagombaleves

Rókagombaleves

Ez eredetileg egy szlovén recept. Azóta készítem így a rókagombalevest, amióta a tv-ben láttam ezt a receptet.

4 személyre

  • 20 dkg rókagomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 db burgonya (vagy 4 db)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • fűszerpaprika
  • 1 ek rétesliszt
  • 1 db húsleveskocka vagy ételízesítő

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 4 ek liszt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük. A burgonyát, a répát és a petrezselymet felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a leveshez. A rókagombát mielőtt a levesbe raknánk, enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és csak ezután tesszük a levesbe. Egy db húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük.

A tojásból, lisztből és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk.

Melegen tálaljuk.