Ropogós csirkecsíkok tárkonyos sóval

Ropogós csirkecsíkok tárkonyos sóval

Karakteres csirke - fokhagymával és tárkonnyal!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg bőrös csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál frissen aprított tárkony + egy kevés a sóhoz
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • rizsliszt
  • étolaj
  • 1 evőkanál sópehely (vagy nagy szemű só)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csíkokra vágott húst összeforgatjuk az összezúzott fokhagymával, 1 evőkanál tárkonnyal és az olívaolajjal, majd enyhén megforgatjuk a rizslisztben (a felesleget lerázzuk).

A húst forró olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

A maradék 1 evőkanál tárkonyt egy serpenyőben fél perc alatt ropogósra sütjük, egy kevés friss tárkonyt pedig elkeverünk a sóval.

Tálaláskor a húst megszórjuk a sült tárkonnyal, a sóval kevert tárkonyt pedig mellé szervírozzuk