Sárga szilva leves recept

Sárga szilva leves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1711

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Terebess szerint „húsa sárga, a zöldnek némi árnyalatával, igen édes (a legédesebb szilva), olvadó kellemes, gyengén illatos, zamatos, kevés vagy semmi savanyúsággal.” Frissítőn hideg gyümölcsleves készíthető az apró, sárga szilvából, melyhez a gyümölcs könnyedén megszedhető gyalogos kirándulásaink során a forgalmas utaktól távol. A hasonlóan apró bordó szilvát is megehetjük, de a zöldekre még csak pillantást se vessünk, mert futás lesz a vége. A 15 perces elkészítési idő nem tartalmazza a hűtést. Érdemes reggel elkészíteni, így tálalásig kellően lehűl.

8 személyre

  • 1 kg apró sárga szilva
  • 1.2 l víz
  • 1 csipetnyi só
  • 2 ek cukor (2-4 ek)
  • 2 dl hideg, folyékony habtejszín
  • lila bazsalikom ágak

Elkészítés

Felforraljuk a sóval, cukorral ízesített vizet. Alaposan megmossuk a szilvát, szűrőkanállal óvatosan a forró vízbe tesszük, pár perc alatt puhára főzzük. Nagy lyukú szűrőn leszűrjük, a gyümölcs húsát kanállal átnyomjuk, a felfogott magokat kidobjuk. A levest edényestől hideg vízbe helyezzük, s ha lehűlt, hűtőszekrényben tovább hűtjük.

Tálaláskor összekeverjük a hideg tejszínnel, ami kicsit krémessé sűríti. Poharakba öntve tálaljuk, tejhabosítóval felhabosítjuk, lila bazsalikommal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Sárga szilva leves recepthez kapcsolódó receptek

Sárga szilva leves

Sárga szilva leves

Terebess szerint „húsa sárga, a zöldnek némi árnyalatával, igen édes (a legédesebb szilva), olvadó kellemes, gyengén illatos, zamatos, kevés vagy semmi savanyúsággal.” Frissítőn hideg gyümölcsleves készíthető az apró, sárga…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés