Sonkás-babos rigatoni recept

Sonkás-babos rigatoni

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2799

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elpilledni jó - főleg egy ilyen étel után!

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sonka vagy sovány bacon
  • 4 ág kakukkfű
  • 30 dkg tarkabab
  • 1.2 dl fehérbor
  • 7 dl csirkehúsalaplé
  • 40 dkg rigatoni tészta
  • 1.2 dl tejszín
  • 1 evőkanál reszlt citromhéj
  • 4 dkg reszelt pecorino sajt

Elkészítés

A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felaprított sonkát és a kakukkfüvet, és kissé megpirítjuk.

Hozzáadjuk a babot, a fehérbort és az alaplét, felforraljuk, majd lassú tűzön 45 percig főzzük, míg a bab meg nem puhul.

Ezalatt a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és félretesszük.

Amikor a bab elkészült, hozzáadjuk a tejszínt és a tésztát, majd 2-3 percig forraljuk, míg a szósz be nem sűrűsödik. Citromhéjjal és pecorinóval megszórva tálaljuk.


Sonkás-babos rigatoni recepthez kapcsolódó receptek

Sonkás-babos rigatoni

Sonkás-babos rigatoni

Elpilledni jó - főleg egy ilyen étel után!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés