Sonkás spárgatorta recept

Sonkás spárgatorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
673

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Főtt sonkát a tortába!

6 személyre

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál frissen aprított tárkony
  • 4 kiskanál frissen reszelt torma
  • 4 kiskanál magos mustár
  • só, bors
  • 50 dkg spárga
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 3 marék rucola

A tésztához:

  • 25 dkg vaj + a formába
  • 45 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 0.5 kiskanál só
  • 4 evőkanál víz

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A tésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy kivajazott tortaformába igazítjuk, és az alját villával megszurkáljuk.

A tészta közepébe sütőpapírt fektetünk, rizst vagy babot szórunk rá nehezéknek, majd 20-25 percre a sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük. Ezután eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt, és a tésztát félretesszük hűlni.

Ezalatt a mascarponét összekeverjük a tárkonnyal, a tormával és a mustárral, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A megtisztított spárgát forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük, majd azonnal jeges vízbe tesszük, azután alaposan lecsepegtetjük és szárazra töröljük.

A spárgát összeforgatjuk a sonkával, a citromlével és a citromhéjjal, majd sózzuk, borsozzuk.

A mascarponekrémet a sült tésztára kanalazzuk, a tetején elrendezzük a spárgás-sonkás keveréket, és a rucolával megszórva tálaljuk.


Sonkás spárgatorta recepthez kapcsolódó receptek

Sonkás spárgatorta

Sonkás spárgatorta

Főtt sonkát a tortába!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés