Spárga és halszelet leveles tésztában recept

Spárga és halszelet leveles tésztában
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1781

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Spárgakedvelőknek!! Az előpárolt spárga, és az elősütött halszelet, ropogósra sült leveles tésztában, fehérbormártással.

2 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db pangasius filé (nem olcsó fagyasztott!!!!)
  • 1 csomag spárga
  • halak-fűszerkeverék
  • citrom
  • színes bors
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj

Fehérbormártás hozzávalói:

  • 2 dkg vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 4 dl tejszín
  • só, őrölt bors

Elkészítés

A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzni, majd leszűrni és teljesen kihűteni.

A pangasius filét megcsepegtetni citromlével, majd megszórni halak-fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyni, hogy az ízek átjárják, majd egy serpenyőbe olívaolajat hevíteni, és a halszeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezni.

Ezután a szélétől kicsit beljebb rátenni egy sor kihűtött spárgát. A spárga tetejére ráhelyezni az elősütött halszeleteket, majd befedni a maradék spárgával. A tészta két szélét kicsit behajtani, majd óvatosan feltekerni.

Tetejét egész felvert tojással megkenni. Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon szép pirosra sütni. A sütőből kivéve, éles késsel ízlés szerint felszeletelni.

Egy serpenyőbe beletenni a vajat, majd felolvasztani. Ezután hozzáadni a nagyon apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre párolni. (vigyázni hogy ne piruljon meg)

Az üvegesre párolódott hagymához, hozzáönteni a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan felkaparni a zsiradékot és erősebb lángon felére forralni.

Ezután felönteni az alaplével, ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal, és addig főzni, hogy kb. 1 dl maradjon.

Ezután belekeverni a tejszínt, és tovább főzni, hogy besűrűsödjön.

Végül egy szitán átszűrni, és tálalásig melegen tartani. (Egy edénybe vizet forralni, majd a tűzről levéve ráhelyezni a mártásos tálat. Tetejét folpack fóliával lefedni, így nem bőrösödik meg a teteje.)

Tálaláskor a leveles tésztát felszeletelni, majd tányérra helyezni, és a mártással kínálni.


Spárga és halszelet leveles tésztában recepthez kapcsolódó receptek

Spárga és halszelet leveles tésztában

Spárga és halszelet leveles tésztában

Spárgakedvelőknek!! Az előpárolt spárga, és az elősütött halszelet, ropogósra sült leveles tésztában, fehérbormártással.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés