Spárgakrémes tészta recept

Spárgakrémes tészta
1.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1676

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házi tésztával finom csak igazán ez a spárgakrémes tészta. Lehetőleg zöld spárgával készítsük el.

2 személyre

  • 1 csomag spárga (lehetőleg zöld)
  • 15 dkg metélt tészta
  • 1.5 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • 5 dkg sajt (pl. parmezán, gouda)

Elkészítés

A spárga fás részeit levágni. (én kicsit meghajlítom, és a fás végénél elpattan) Ezután levágni a rügyeket, majd a megmaradt szárat kettévágni.

Egy edénybe beletenni a rügyeket, majd felönteni vízzel, és a forrástól számítva kb. 3 percig főzni. Ezután szűrőkanállal kiszedni, és hideg vízzel leöblíteni. Jól lecsepegtetni, és félretenni.

A megmaradt forró vízbe ezután beletenni a feldarabolt szárakat, majd kb. 5 percig főzni. Ezután leszűrni, és hideg vízzel leöblíteni, jól lecsepegtetni.

A tejszínt egy serpenyőbe önteni, majd belenyomni a fokhagymagerezdeket, és 1-2 percig kevergetve kiforralni, majd levenni a tűzről.

A fokhagymás tejszínhez hozzáadni a puhára főtt spárgaszárakat, és botmixerrel pépesíteni. Ezután hozzáadni a mascarponét, ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt összefőzni. Végül hozzáadni a puhára főtt spárgarügyeket, majd óvatosan összekeverni, és kiforralni.

A tésztát enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni, lecsepegtetni, és az elkészült spárgakémhez önteni. Óvatosan összekeverni, hogy a tésztát mindenhol befedje a krém.

Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd a tetejét sajtforgáccsal (v. reszelt sajttal) megszórni.


Spárgakrémes tészta recepthez kapcsolódó receptek

Spárgakrémes tészta

Spárgakrémes tészta

Házi tésztával finom csak igazán ez a spárgakrémes tészta. Lehetőleg zöld spárgával készítsük el.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés