Spárgakrémleves recept

Spárgakrémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
3774

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rövid idő alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt a finom krémlevest.

2 személyre

  • 1 csomag zöld spárga
  • 4 db újkrumpli
  • 1 csomag újhagyma
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 2 dl tejszín
  • 3 dlg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • víz

Elkészítés

A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit, és az újhagymát vágjuk fel apróra.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárrészét, és az újkrumplit. Keverjük alaposan össze, és közben szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózzuk.

Addig főzzük, még a spárga és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.

A pépesített levest tegyük vissza a tűzre, majd tegyük bele a félretett spárgarügyeket és főzzük pár percig. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk ki. (főzni már nem kell)

Az elkészült levest fedjük le, és hagyjuk tálalás előtt kicsit állni.


Spárgakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Spárgakrémleves

Spárgakrémleves

Rövid idő alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt a finom krémlevest.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés