Spárgára vetett lazac cukkiniladikkal recept

Spárgára vetett lazac cukkiniladikkal
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Farkas Cili

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2005

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy igazán könnyű, nyarat idéző fogás ebédre vagy vacsorára. "Kellemes nyaralást" és jó étvágyat! :)

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A páchoz

  • friss petrezselyemzöldje
  • friss fokhagyma
  • 1 db citrom felének a leve
  • tengeri só
  • fekete bors

A sütéshez

  • 2 szelet lazacfilé (kb. 250 g)
  • vaj
  • magkeverék

A körethez

  • 250 g zöld spárga
  • 1 db kisebb, formás cukkini
  • 10 szem apró újburgonya

A mártáshoz

  • 250 ml főzőtejszín
  • 40 g natúr sajtkrém
  • 1 csokor friss metélőhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöldje
  • 1 friss citrom héja és felének a leve
  • fehér bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Az előkészületeket kezdjük a lazac pácolásával! Dörzsöljük be a hal mindkét oldalát tengeri sóval, fekete borssal, friss petrezselyemzölddel és fokhagymával. (Utóbbi kettőt avágjuk apróra és hagyjuk is a lazacon). Ezután csepegtessük rá a fél citrom levét. Hagyjuk így vagy vékony olajrétegben pár órán át max. 1 napig a hűtőben.

Az újburgonyát főzzük meg, anélkül, hogy teljesen puhára főne ("villapróba"), majd - ha szükséges - hámozzuk meg és petrezselymes vajban forgassuk őket készre. Amíg fő a burgonya, elkészíthetjük a mártást és a köretet.

A mártás hozzávalóit összekeverjük, összemelegítjük, félretesszük; a spárgákat, miután megfosztottuk fás végüktől, enyhén sós és citromos vízben puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy ne főjenek szét (max. 6-8 perc)! A főző vízből kivéve egyből helyezzük hideg vízzel teli tálba őket, a főző vízbe pedig helyezzük bele a hosszában félbevágott cukkinit és főzzük puhára! A spárgákat a hideg vízből, rövid időn belül helyezzük konyharuhára vagy papírtörlőre tálalásig. A készre főtt cukkinifelek belsejét kaparjuk ki annyira, hogy létrejöjjenek a kis ladikok a burgonyák számára. Végül serpenyőben, petrezselymes vajban, minden oldalát érintve, magokkal megszórva süssük készre a lazacot!

Tálalás: a tányér egyik felére fektessük a spárgákat, másik felét szórjuk meg reszelt citromhéjjal. A spárgára helyezzük a kész lazacot, a cukkiniladikba ültetett burgonyákat pedig a citromhéjra. A tengerpartot idéző látványt és a könnyű, nyári ízvilágot feldobhatjuk még koktélparadicsommal és brokkolicsírával, nem utolsó sorban a mártással, amely akár melegen, akár langyosan - kellemesre mossa a "partot"!


Spárgára vetett lazac cukkiniladikkal recepthez kapcsolódó receptek

Spárgára vetett lazac cukkiniladikkal

Spárgára vetett lazac cukkiniladikkal

Egy igazán könnyű, nyarat idéző fogás ebédre vagy vacsorára. "Kellemes nyaralást" és jó étvágyat! :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés