Spárgával és más tavaszi zöldséggel töltött óriáskagyló tészta recept

Spárgával és más tavaszi zöldséggel töltött óriáskagyló tészta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1955

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Itt a spárgaszezon! Ezt az ételt még sehol sem láttam. :) Ezúttal is szemet gyönyörködtető, ínycsiklandón finom és egészséges előételt, vagy inkább kései, vasárnapi reggelit sikerült az asztalra varázsolnom a tavaszi zöldségek hazai választékából.

3 személyre

  • 15 db óriáskagyló-tészta
  • 5 ek olívaolaj (2+3 ek)
  • 0.5 kg fehérspárga
  • 2 db nagy sárgarépa
  • 2 nagy csomó hónapos retek
  • 8 szál újhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 3 db Mackósajt
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 0.5 mokkáskanál frissen őrölt fehérbors
  • 0.5 mokkáskanál szerecsendió reszelék
  • 0 pár szál fodros petrezselyem

Elkészítés

A megtisztított répát a piros retekkel együtt apró hasábokra vágjuk, a zöldhagymát a szárával együtt felkarikázzuk, a felforrósított olajban egymás után mindent roppanósra, üvegesre pirítunk. A spárgákról 10 cm hosszan levágjuk a rügyeket, félretesszük. A tésztát enyhén olajos, sós vízben al-dente megfőzzük, leszűrjük, meleg vízben leöblítjük, kevés olívaolajjal megspricceljük, hogy a kagylók ne tapadjanak össze.. A spárgasípokat meghámozzuk, feldaraboljuk, sóval, mézzel ízesített vízben 5 perc alatt roppanósra blansírozzuk, 3 perc elteltével beledobjuk a rügyeket is, majd szűrőkanállal kiszedjük, a többi zöldséghez keverjük, 1 percig együtt sütjük, ismét szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt szaftban szétnyomjuk a sajtot, kissé megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, kevergetés közben felforraljuk, belecsorgatjuk a tejszínt is, kicsit beforraljuk, levesszük a hőről. Belekeverjük az apróra vágott friss petrezselymet, kellően fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. A zöldségeket beletöltjük a kagylótésztákba. Tálaláskor a tejszínes mártásból a tányérokba merítünk, ráültetjük a töltött kagylókat, a maradék szósszal meglocsoljuk, párolt csirágvirágokkal és metélőpetrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Spárgával és más tavaszi zöldséggel töltött óriáskagyló tészta recepthez kapcsolódó receptek

Spárgával és más tavaszi zöldséggel töltött óriáskagyló tészta

Spárgával és más tavaszi zöldséggel töltött óriáskagyló tészta

Itt a spárgaszezon! Ezt az ételt még sehol sem láttam. :) Ezúttal is szemet gyönyörködtető, ínycsiklandón finom és egészséges előételt, vagy inkább kései, vasárnapi reggelit sikerült az asztalra varázsolnom a tavaszi zöldségek hazai…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés