Spenótos-sajtos makaróni recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
- 22.5 dkg makaróni vagy szarvacskatészta
- 3 evőkanál vaj
- 3 dkg liszt
- 7.5 dl tej
- 40 dkg kecskesajt
- 12 dkg bébispenót
- só, bors
- 4 db paradicsom
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A tésztát lobogó sós vízben 4 perc alatt félig megfőzzük.
A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, 1 percig kevergetjük, majd lassan hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan kevergetve kb. 10 perc alatt besűrítjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a kecskesajt háromnegyedét és a bébispenótot, belekeverjük a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőedénybe simítjuk.
Befedjük a vékonyra szeletelt paradicsommal, megszórjuk a maradék kecskesajttal, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.