Sült paprikás focaccia

Sült paprikás focaccia

Kedélyjavító - a színe, az íze, az illata

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2 kiskanál porélesztő
  • 1 kg finomliszt
  • 1 evőkanál só + a főzővízbe
  • 1 evőkanál vaj
  • 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg sült paprika
  • 1 marék olajbogyó
  • 1 marék bazsalikom
  • olívaolaj
  • nagy szemű só a tetejére
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A meghámozott krumplit 1 l lobogó sós vízben puhára főzzük. A krumplit leszűrjük, krumplinyomóval áttörjük, majd hozzáöntünk 7,5 dl-t a főzővízből, és hagyjuk kézmelegre hűlni.

Az élesztőt összekeverjük 20 dkg liszttel, hozzáadjuk a krumplis masszához, és alaposan összedolgozzuk. 5-10 perc múlva hozzáadjuk a sót, a vajat és a teljes kiőrlésű lisztet is.

A tésztához adjuk a maradék lisztet, majd belisztezett felületen 10 percig dagasztjuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, és letakarva, meleg helyen két órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő.

Ha megkelt, a tésztát 20x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy enyhén belisztezett sütőpapírra fektetjük, és a tetejét finoman megkenjük olívaolajjal. Rátesszük a csíkokra vágott sült paprikát és az olajbogyót, majd folpakkal letakarva 20 percig állni hagyjuk.

Közben a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A tésztáról eltávolítjuk a fóliát, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a bazsalikommal és a nagy szemű sóval.