Szarvasgombás lazac garnélás tagliatelle... mmhhhh recept

Szarvasgombás lazac garnélás tagliatelle... mmhhhh

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ulli

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2915

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy különleges vacsora különleges alkalomra :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 300 gr lazacfilé
  • 300 gr garnélarák
  • 1 db kis szarvasgomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 250 gr tagliatelle vagy szarvasgombás tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • só, fehér bors
  • calvados

Elkészítés

Olívaolajban megpirítjuk először a lazacot és a garnélarákot, (max 2-2 perc) majd kivesszük és féretesszük. Ugyan ebben a zsiradékban megpirítjuk a 2 fej hagymát, és a végen a koktélparadicsomot (csak rövid ideig). Beletesszük a lazacot és a garnélarákot, majd felöntjük tejföllel plussz a főzőtejszínnel. Petrezselyemmel és bazsalikomal fűszerezzük, plussz sóval és fehérborssal.

Nagyon ízletes lesz, ha kb. fél deci Calvadost beleöntünk. Ezután belereszeljük a fél szarvasgombát, utána 3-4 percig kis lángon főzzük. Közben a tésztát sós vízben al dentere főzzük. A tésztát tányérra tesszük, rá a szószt és a maradék szarvasgombát pedig ráreszeljük. Jó étvágyot. (A szarvasgombáért külön köszönet Istvánnak (a mi szomszédunk :)).


Szarvasgombás lazac garnélás tagliatelle... mmhhhh recepthez kapcsolódó receptek

Szarvasgombás lazac garnélás tagliatelle... mmhhhh

Szarvasgombás lazac garnélás tagliatelle... mmhhhh

Egy különleges vacsora különleges alkalomra :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés