Tagliatelle kagylós kapormártásban recept

Tagliatelle kagylós kapormártásban

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2326

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kapor- és sáfrányillatú, friss kagylóból pompás étel készíthető.

4 személyre

  • 2 kg friss kagyló
  • 300 ml száraz fehérbor
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál friss petrezselyem
  • 2 db citromkarika
  • 400 g száraz tagliatelle (szalagtészta)
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 11 szál sáfrány, ízlés szerint
  • 3 evőkanál összevágott friss kapor
  • 250 g joghurt
  • fekete bors

Elkészítés

A kagylókat alaposan súroljuk le, "szakálltalanítsuk" (távolítsuk el a fonalszerű anyagot, amellyel a kagylók a sziklához tapadnak), és jól öblítsük át. Dobjuk el a sérülteket és a nyitva maradtakat.

Osszuk el a kagylókat két nagy lábasban, majd tegyünk mindegyikbe 150 ml bort, 1 babérlevelet, 1 szál petrezselymet és 1 citromkarikát. Fedjük be, és főzzük 6-8 percig nagy lángon, a lábasokat gyakran rázogatva, amíg az összes kagyló kinyílik. Ne főzzük a javasolt időnél tovább, mert megkeményedik. Dobjuk el, amelyik nem nyílt ki.

Közben tegyünk egy nagy szűrőedényt egy nagy tál fölé és béleljük ki muszlinkendővel vagy háztartási papírtörlővel. Mihelyt a kagylók kinyíltak, öntsük át a szűrőedénybe, csurgassuk le és hagyjuk kihűlni, a folyadékot tegyük félre. A kagylót vegyük ki a héjából, és tegyük egy tálba.

Forraljunk egy nagy lábasban sós vizet, és főzzük ki a szalagtésztát.

Közben öntsük a leszűrt kagylós folyadékot egy lábasba, forraljuk fel, majd addig főzzük, amíg a lé 300 ml-re nem csökken. Ellenőrzésképpen időnként öntsük mérőedénybe.

Keverjük össze a kukoricalisztet 1 evőkanál hideg vízzel, és keverjük a megmaradt kagylós folyadékhoz. Adjuk hozzá a sáfrányt ízlés szerint, és ismét forraljuk fel, folyamatosan kevergetve. Ezután mérsékeljük a lángot, tegyünk bele 2 evőkanál kaprot, és hagyjuk a mártást csendesen főni 5 percig, hogy magába szívja az ízeket.

Habverővel vagy fakanállal keverjük a joghurtot fokozatosan a mártásba, majd adjuk hozzá a kagylót, és közepes lángon forrósítsuk fel. Ne hagyjuk a mártást felforrni, mert csomós lesz, és a kagylók megkeményednek. Nem kell megsózni.

Szűrjük le a tésztát, és keverjük a mártáshoz. Osszuk el négy tányéron, díszítsük borssal és a maradék kaporral, majd tálaljuk.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 2738 kJ (652 kcal),
Szénhidrát 95 g,
Fehérje 38 g,
Zsír 8 g (ebből telített zsír 3 g)


Tagliatelle kagylós kapormártásban recepthez kapcsolódó receptek

Tagliatelle kagylós kapormártásban

Tagliatelle kagylós kapormártásban

A kapor- és sáfrányillatú, friss kagylóból pompás étel készíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés