Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Egyszerű, gyors fánkféleség, a gyerekek kedvence. Többfajta dzsemmel, öntettel, ízesített porcukorral tálalhatjuk. Kefir helyett joghurttal is készíthetjük.
A recept hozzávalói ( személyre)
20 darab fánkhoz:
- 2 db tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1.75 dl kaukázusi kefir
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 7 gr sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 0.5 liter olaj a sütéshez
Elkészítés
A tojást és a kefirt összehabarjuk, az olaj kivételével a többi hozzávalót belekeverjük. A nokedlinél sűrűbb tésztát kell kapnunk. 10 percet pihentetjük. Közben előkészítjük az ízesítőket és felforrósítjuk az olajat. Hegyénél kezdve jól a masszába mártjuk az evőkanalat, és 6-7 db diónyi gömböt szaggatunk az olajba. Rövid időn belül mindegyik megfordul magától, ha mégsem, hozzásegítjük. :) Az elsőt ellenőrzésképpen vágjuk ketté, hogy átsült-e a belseje.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk recepthez kapcsolódó receptek
Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk
Hozzászólások a(z) Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk recepthez




