Tanyasi sertésborda

Tanyasi sertésborda

Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk.

4 személyre

  • 8 dkg főtt füstölt császárszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg sertésmáj
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál főtt zöldborsó
  • csipetnyi őrölt fekete bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 10 dkg marinált paprika
  • 60 dkg kicsontozott sertéskaraj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés módja

1. A szalonnát egycentis kockákra, a megtisztított vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A májat is egycentis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.

2. A szalonnát 1 evőkanál olajon, egy serpenyőben a hagymával 1-2 percig pirítjuk, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 3-4 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.

3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A maradék olajban, egy serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

4. Tálaláskor a gombás, májas, paprikás raguval leöntjük. Sült hasábburgonya, savanyúság és fejes saláta illik köretnek hozzá.