Tavaszi zöldségek sáfránykrémben sütve recept

Tavaszi zöldségek sáfránykrémben sütve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1729

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tepsiben a tavasz - zsengeségek gyenge krémben!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg bébirépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db póré fehér része
  • 0.5 kiskanál sáfrány
  • 10 dkg erdei gomba
  • 1 kiskanál frissen aprított kakukkfű
  • só, bors
  • 1.2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg spárga
  • 10 dkg bébispenót
  • kevés vaj

Elkészítés

A bébirépát és a borsót külön-külön forrásban lévő sós vízben 2 percig főzzük, majd azonnal jeges vízbe tesszük, azután alaposan lecsepegtetjük.

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és egy percig pároljuk.

Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott pórét, kb. 4 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a sáfrányt, a bébirépát, a felaprított gombát és a kakukkfüvet, és sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük a borral, és addig forraljuk, míg a bor szinte

teljesen el nem párolog. Ezután felöntjük az alaplével, 3-4 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és egyet forralunk rajta.

Végül hozzáadjuk a borsót, a feldarabolt spárgát és a

bébispenótot is, majd az egészet egy kivajazott hőálló edénybe kanalazzuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, míg a teteje világosbarna nem lesz.


Tavaszi zöldségek sáfránykrémben sütve recepthez kapcsolódó receptek

Tavaszi zöldségek sáfránykrémben sütve

Tavaszi zöldségek sáfránykrémben sütve

Tepsiben a tavasz - zsengeségek gyenge krémben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés