Tejberizs-szelet recept

Tejberizs-szelet
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6480

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a sütit én találtam ki, és mivel nagy sikere volt úgy gondoltam, hogy megosztom veletek is a receptet.

16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter kész tejberizs
  • 2 csomag piskóta tallér
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinpor (kb. 8-10 gramm)
  • 15 dkg kandírozott gyümölcskockák
  • 1 evőkanál narancs aroma
  • 1 csomag habfixálópor
  • 2 dl tejszín
  • kakópor

Elkészítés

Hagyományos módon készítünk 1 liter tejberizst, még melegen hozzákeverjük a kandírozott gyümölcsöket, és a vaníliás pudingot, amit előzőleg fél liter tejből megfőztünk. A zselatinport kevés vízzel felfőzzük, és hozzákeverjük a meleg rizs keverékhez, amihez még a narancs aromát is hozzá keverjük.

Egy téglalap alakú tepsibe sorba rakjuk az egyik csomag piskótatallérokat, és erre óvatosan rákanalazzuk a tejberizskeveréket, fontos hogy ne mozduljanak el a piskóta tallérok a rizs ráhelyezésekor, mert a piskótatallér lesz a süti alja.

A másik csomag piskótatallérokkal, befedjük a tejberizst, közben a tejszínhabból, és habfixálóból kemény tejszínhabot verünk, 1 evk. hígított zselatint keverünk hozzá, és a tallérok tetejére simítjuk. Végül kakaóporral meghintjük a tetejét a sütinek. Hűtőbe rakjuk,és kb. 6 óráig hűtjük,hogy szépen lehessen szeletelni.


Tejberizs-szelet recepthez kapcsolódó receptek

Tejberizs-szelet

Tejberizs-szelet

Ezt a sütit én találtam ki, és mivel nagy sikere volt úgy gondoltam, hogy megosztom veletek is a receptet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés